Dwie strony restauracji

Dwie strony restauracji

Istnieją dwa zespoły, które mają wpływ na pracę restauracji, jest zespół „od kuchni” a w nim należy wymienić szefów kuchni, kucharzy i pomoc kuchenną, osobę na zmywak do naczyń, a przednią część zespołu tworzą kelnerzy, kelnerki, barmani i więcej. Te dwa zespoły mogą być traktowane jako działy. Zespół pracujący na kuchni składa się z ekspertów w dziedzinie rozwoju produktów i ten drugi dział obsługuje kwestie zarządzania, sprzedaży i obsługi klienta. Te dwa zespoły ze sobą muszą współpracować, aby restauracja mogła skutecznie działać.


Wszystko zaczyna się, gdy goście wchodzą do restauracji. Osoby te zostaną powitane przez gospodarza, który pokaże gościom miejsce przy stolikach. Gdy goście siedzą, rozpoczyna się proces. W zależności od restauracji, następny pracownik wychodzący na spotkanie gości będzie w postaci kelnera, który przychodzi z wodami i wszelkimi bezpłatnymi artykułami spożywczymi, które restauracja serwuje jako swoje dania, takie jak chleb lub frytki z dodatkiem salsy. Kelner przychodzi do stołu oferując gościom przekąski, napoje i dba o wyjaśnienie wszelkich specjalności. Potem, kiedy goście są gotowi, aby złożyć zamówienie, kelner zapisuje to, co chcą, a następnie wysyła te informacje do kuchni, kolejnych pracowników, poprzez pewnego rodzaju system. Choć goście czekają na różne dania kelner może stale przychodzić, częstować wodą, a także po top by zabrać jakieś brudne naczynia ze stołu.


Z tyłu restauracji po otrzymaniu zlecenia, zaczyna się praca kucharzy. Szef monitoruje proces wszystkich elementów i powiada jeśli danie jest gotowe. Gdy zamówienie jest gotowe, serwer może załadować to na tacę i przeprowadzić przez restauracj4 zamykając drzwi wahadłowe kuchni.

Drzwi wahadłowe kuchenne są niezbędnym elementem, który pomaga uniknąć kolizji. Ponieważ pracownicy restauracji pracują w bardzo szybkim tempie i noszą dania z żywności lub napojów na tacach drzwi wahadłowe między przestrzenią kuchni i jadalni muszą być stosowane. Drzwi po prawej stronie służą do wprowadzania i drzwi po lewej stronie służą do wychodzenia. Drzwi te są na zawiasach, które umożliwiają im że działają jak huśtawka w obu kierunkach w celu ułatwienia pracownikom tego by mogli wejść i wyjść podczas przenoszenia ciężkich ładunków na tacach.


Gdy jedzenie jest przygotowywane i kelner bierze je do stołu, reszta zależy od doświadczenia ich pracy. Kelner robi wszystko dla zapewnienia wysokiej jakości usług, w zależności od potrzeb.
Ale najważniejsze jest to, że wszyscy współpracują ze sobą.

Share:

Spodoba ci się również: